כמה פעמים יצא לכם לעשן כל פעם את אותו טעם עד שנמאס לכם ממנו ועברתכם לטעם אחר , הפוסט הבא אנחנו נלמד אתכם איך לקחת טעם רנדומלי ול"מקסס" אותך יחד עם טעם נוסף , כך תיצרו " מיקס" ייחודי עם טעם סוחף .
לאחר השינויים הרבים שחלו בעולם הנרגילה , הטעמים הרגילים והסטנדרטים קיבלו "טוויסט" באמצעות שילובם יחד עם טעמים מובילים אחרים , כל הטעמים יחד יצרו " מיקס" מעניין וייחודי , וגרמנו למעשנים רבים ליצור מיקסים מיוחדים ומעניינים , ואף גרמו לחברות טבק רבות להוציא טעמי מיקס מובנים שטעם מוכן מראש לדוגמא " Must Have – Pinkman" שהוא שילוב של " פטל תות אשכולית " יחד , שכיום נחשב לטעם הנמכר בעולם ובישראל בפרט . במאמר זה נלמד אתכם על השיטות להכנת מיקסים ושילובי טעמים מומלצים
תחילת נלמד מהו " מיקס" –
מיקס הוא מונח מקצועי בעולם הנרגילות לשילוב של כמה טעמים יחד , שילובם יוצר טעם ייחודי בהתאם למיקס שהכנתם . כלומר שילוב של טעם " תות" ו"פטל" יחד יצרו לנו מיקס פירותיי מתקתק מענין .
ליצרית מיקס יש מספר שיטות מקובלות
- שיטת האחוזים – השיטה הנפוצה ביותר , בעיקר לראשי פאנל ( חור אחד ) שהוא סידור מספר טעמים שונים בראש הנרגילה שלנו , על פי אחוזים , לדוגמא : 50% פטל 50% תות , יחד תיצרו מיקס של שתים – שלוש ומעלה טעמים יחד , ביחסים שונים , עם שליטה מלאה בטעמים , כלומר תוכלו לבחור איזה טעם תרצו שיהיה יותר דומיננטי, לדוגמא אם תרצו להרגיש במיקס יותר את הטעם של התות , שימו בראש הנרגילה שלכם 70% תות ו30% פטל . בנוסף בשיטה זו תוכלו לשלב כמה "סוגי טבקים " יחד , כלומר – תוכלו לשלב טבק יותר חזק ביחסים נמוכים , יחד עם טבק בחוזק קל ביחס יותר גובהה , יחד ליצור מיקס בדרגת חוזק האידאלית עבורכם .
- שיטת שכבות – שיטה נפוצה בשימוש בראשי קילר \ טורקיש בעיקר , שהיא סידור מספר טעמים שונים בראש הנרגילה שלנו , שכבה על שכבה , בשיטה זו תרגישו את הטעם שסידרתם בשכבה העליונה תחילה , ולאחר מספר דקות עישון תרגישו את מחלול הטעמים , בשיטה זו סדרו את השכבות לפי מידת העמידות לחום של הטבקים שבחרתם , כלומר – טבקים שיותר עמידים לחום כמו " Must Have " תסדרו בשכבה העליונה , וטבקים עם פחות עמידות לחום כמו " Mono " תסדרו בתחתית .
- ערבוב – שיטה פחות נפוצה , אף שהיא המומלצת ביותר ליצירת מיקס , שהיא הערבוב של מספר טעמים שונים בכלי יחד , עד שמקבלים מרקם אחיד , בשיטה זו תקבלו תוצאה שונה משיטת האחוזים , בעקבות ערבוב הטעמים יחד , נוצרת ארומת טעמים שונה , הטעמים מתאחדים יחד , ויוצרים טעם אחד , בשיטה זו נהוג להשתמש בטבקים באותו רמת חוזק , אך ניתן לשלב טבקים בחוזק חזק יחד עם חוזק חלש ליצירת מיקס בחוזק בינוני בטעם ייחודי . בשיטה זו ניתן להשתמש גם בראשי פאנל וגם קילר\ טורקיש
אחרי שלמדנו איך אנחנו יוצרים את המקסים ובחרנו את השיטה המועדפת עלינו , איך אנחנו יודעים איזה טעמים לשלב ?
שילוב טעמים זה דיי ענין של טעם אישי , יש מעשנים שיעדיפו מיקס טעמים קלאסי יותר כמו " אבטיח ומלון " ויש מעשנים שיחפשו שילובי טעמים יותר מסקרנים כמו " אבטיח ופסיפלורה " , בסופו של דבר מיקס טעמים זה ענין של העדפה אישית , נסו וגלו טעמים חדשים באמצעות מיקסים , מיקסים שתרצו לקבל טעם יותר מתוק – הוסיפו לו טעמים מתוקים כמו " פטל " , "דובדבן" , " וניל " וכו .. מיקסים שתרצו לקבל טעם יותר חמצמץ הוסיפו לו טעמים חמוצים כמו " לימון " " מנטה " וכו .. אל תחששו לערבב מספר טעמים יחד , גם אם נשמעים מוזרים יחד , לרוב זה יוצא ממש טעמים ומסקרן
צוות הוקריש הכין לכם " המלצות למיקס " בכל תיאור של טבק , תוכלו לראות את המלצות למיקסים בתיאור המוצר של הטבק הספיציפי שאתם בוחרים