דילוג לתוכן
ברוכים הבאים להוקריש - חנות הנרגילות המובילה בישראל  מבצעים מיוחדים בקטגורית מבצעים  משלוחים חינם בקנייה מעל 400 ש"ח

כמה פעמים יצא לכם לעשן כל פעם את אותו טעם עד שנמאס לכם ממנו ועברתכם לטעם אחר , הפוסט הבא אנחנו נלמד אתכם איך לקחת טעם רנדומלי ול"מקסס" אותך יחד עם טעם נוסף , כך תיצרו " מיקס" ייחודי עם טעם סוחף . 

לאחר השינויים הרבים שחלו בעולם הנרגילה , הטעמים הרגילים והסטנדרטים קיבלו "טוויסט" באמצעות שילובם יחד עם טעמים מובילים אחרים , כל הטעמים יחד יצרו " מיקס" מעניין וייחודי , וגרמנו למעשנים רבים ליצור מיקסים מיוחדים ומעניינים , ואף גרמו לחברות טבק רבות להוציא טעמי מיקס מובנים שטעם מוכן מראש לדוגמא " Must Have – Pinkman" שהוא שילוב של " פטל תות אשכולית " יחד , שכיום נחשב לטעם הנמכר בעולם ובישראל בפרט . במאמר זה נלמד אתכם על השיטות להכנת מיקסים ושילובי טעמים מומלצים

 

תחילת נלמד מהו " מיקס" – 

מיקס הוא מונח מקצועי בעולם הנרגילות לשילוב של כמה טעמים יחד , שילובם יוצר טעם ייחודי בהתאם למיקס שהכנתם . כלומר שילוב של טעם " תות" ו"פטל" יחד יצרו לנו מיקס פירותיי מתקתק מענין .

 

ליצרית מיקס יש מספר שיטות מקובלות 

  1. שיטת האחוזים – השיטה הנפוצה ביותר , בעיקר לראשי פאנל ( חור אחד ) שהוא סידור מספר טעמים שונים בראש הנרגילה שלנו , על פי אחוזים , לדוגמא : 50% פטל 50% תות , יחד תיצרו מיקס של שתים – שלוש ומעלה טעמים יחד , ביחסים שונים , עם שליטה מלאה בטעמים , כלומר תוכלו לבחור איזה טעם תרצו שיהיה יותר דומיננטי, לדוגמא אם תרצו להרגיש במיקס יותר את הטעם של התות , שימו בראש הנרגילה שלכם 70% תות ו30% פטל . בנוסף בשיטה זו תוכלו לשלב כמה "סוגי טבקים " יחד , כלומר – תוכלו לשלב טבק יותר חזק ביחסים נמוכים , יחד עם טבק בחוזק קל ביחס יותר גובהה , יחד ליצור מיקס בדרגת חוזק האידאלית עבורכם .
  2. שיטת שכבות – שיטה נפוצה בשימוש בראשי קילר \ טורקיש בעיקר , שהיא סידור מספר טעמים שונים בראש הנרגילה שלנו , שכבה על שכבה , בשיטה זו תרגישו את הטעם שסידרתם בשכבה העליונה תחילה , ולאחר מספר דקות עישון תרגישו את מחלול הטעמים , בשיטה זו סדרו את השכבות לפי מידת העמידות לחום של הטבקים שבחרתם , כלומר – טבקים שיותר עמידים לחום כמו " Must Have "  תסדרו בשכבה העליונה , וטבקים עם פחות עמידות לחום כמו " Mono " תסדרו בתחתית .
  3. ערבוב – שיטה פחות נפוצה , אף שהיא המומלצת ביותר ליצירת מיקס , שהיא הערבוב של מספר טעמים שונים בכלי יחד , עד שמקבלים מרקם אחיד , בשיטה זו תקבלו תוצאה שונה משיטת האחוזים , בעקבות ערבוב הטעמים יחד , נוצרת ארומת טעמים שונה , הטעמים מתאחדים יחד , ויוצרים טעם אחד , בשיטה זו נהוג להשתמש בטבקים באותו רמת חוזק , אך ניתן לשלב טבקים בחוזק חזק יחד עם חוזק חלש ליצירת מיקס בחוזק בינוני בטעם ייחודי . בשיטה זו ניתן להשתמש גם בראשי פאנל וגם קילר\ טורקיש

אחרי שלמדנו איך אנחנו יוצרים את המקסים ובחרנו את השיטה המועדפת עלינו , איך אנחנו  יודעים איזה טעמים לשלב ? 

שילוב טעמים זה דיי ענין של טעם אישי , יש מעשנים שיעדיפו מיקס טעמים קלאסי יותר כמו " אבטיח ומלון " ויש מעשנים שיחפשו שילובי טעמים יותר מסקרנים כמו " אבטיח ופסיפלורה " , בסופו של דבר מיקס טעמים זה ענין של העדפה אישית , נסו וגלו טעמים חדשים באמצעות מיקסים , מיקסים שתרצו לקבל טעם יותר מתוק – הוסיפו לו טעמים מתוקים כמו " פטל " , "דובדבן" , " וניל " וכו .. מיקסים שתרצו לקבל טעם יותר חמצמץ הוסיפו לו טעמים חמוצים כמו " לימון " " מנטה " וכו .. אל תחששו לערבב מספר טעמים יחד , גם אם נשמעים מוזרים יחד , לרוב זה יוצא ממש טעמים ומסקרן

 

צוות הוקריש הכין לכם " המלצות למיקס " בכל תיאור של טבק , תוכלו לראות את המלצות למיקסים בתיאור המוצר של הטבק הספיציפי שאתם בוחרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכניסה לאתר והרכישה הינה מעל גיל 18 🚫 האם אתה מעל גיל 18 ?
בלחיצה על כפתור " אני מעל גיל 18" הינם מאשרים שגילכם הינו מעל גיל 18 וכל האחריות המשפטית תכול עליכם בכפוף לתנאי התקנון באתר